İnsanın gördüğünde iştahını açan, yediklerinden damağı kanalıyla beynindeki tad alma sinirlerine giden ve belleğine tekrar istem dürtüsüyle unutulmaz izler bırakan, sindirirken rahatsız etmeyen ve bir daha yemeyi özlediğimiz his lezzet olarak tanımlanmaktadır.
Ekşi, tatlı, tuzlu, acı, kekremsi, umami, kalsiyum, yağ tadları gibi herbir gıdaya özgü tadlar bulunmaktadır.
Tazelik: Bozulmamış, bayatlamamış olan. Yeni, zamanı geçmemiş. Kuru olmayan, körpe, kuru karşıtı. Yıpranmamış, yorulmamış.
Güven: Korku, çekinme ve kuşku duymadan inanma ve bağlanma duygusu, itimat, Sorunların çözümünde olumlu sonuçlara varabileceği konusundaki inancı. Korku, çekinme ve kuşku duymadan inanma ve bağlanma duygusu
Gıda sanayisi de tüketicilerin isteklerine bağlı olarak gıdaların lezzet ve tazeliklerine dikkat ederek tüketicilerin markalara güvenlerini en üst seviyede tutmaya çalışmaktadırlar.